Barnrummet målat med Auros ”Grön Rosenholm” – plastfritt, harmoniskt och FINT!

Nymålat rum utan möbler, färgen på väggen är ljust grågrön

Nu är första rummet (av fyra) äntligen målat! En eloge till min man som kämpat med det mesta <3.

Ny färg, ny energi!

Vi har målat med Auros ”Grön rosenholm”, införskaffad från Byggfabriken. Och just nu är vi så himla nöjda. Det finns något magiskt i att göra om, att flytta runt, byta plats, byta färg. Ett rum, och människorna i det, kan få en helt ny energi.

Grönt känns bra i barnrummet

Rummet vi målade är vår sons rum. Och jag hoppas att han kommer trivas. Jag som snöat in mig lite på feng shui (är väl en fas alla kvinnor går igenom i livet), har förstått att just grönt är en bra färg i barnrum. Att det ska hjälpa honom att utvecklas!

Vi flyttade in för snart 2 månader sedan, så inga nuvarande färger är något vi valt själva. Har känt ett stort behov att få sätta vår egen prägel på detta hem. Göra det till vårt. Och nu är vi ett steg närmre.

Före- och efterbilder på målningen

Så här såg barnrummet TYP ut innan. Färgen i sig var det väl egentligen inget fel på, men den passade inte in i vårt tilltänkta färgschema i resten av lägenheten. Plus att den var så himla ”plastig” och full med skavanker.

Barnrummet innan vi målade, färgen är mörkt blågrön
Så här såg väggfärgen ut innan vi målade (vanligtvis inte så här stökigt, men du fattar…) Här har vi börjat med att måla vitt under fönster och vid taklist.
Rummet innan det är målat, det är stökigt och spackel på väggarnaNymålat rum utan möbler, färgen på väggen är ljust grågrön
Dra i reglaget för att se hur det såg ut innan och efter

Fler bilder på den nya färgen

Du kanske går i tankarna att måla om med Auros Grön Rosenholm och undrar hur den ser ut? Då har jag lite bilder åt dig 🙂

Jag kan tillägga att intrycket av Auros färger varierar under dagen, beroende på vilket ljus det är. Rummet vi har målat vätter åt sydost och det är just nu väldigt grönt utanför (så ljuset som kommer in är väldigt gult och grönt). Jag upplever färgen som en naturlig grågrön färg, men som ändå har en del blått i sig, den drar ibland mot turkost. Titta gärna på bilden jag tagit mot vår sons dimgröna säng. Där tycker jag det blir ganska tydligt att den är lite blå, eller grå.

Som du ser nedan så skiftar det lite beroende på hur ljuset faller, men beror också såklart lite på kameran. Men tycker ändå att bilderna gör färgen rättvisa!

Fint va?!

Nu är det bara tre rum kvar…

/Sanna

Lämna ett svar

Den här bloggen använder kakor. Genom att läsa denna blogg tycker du det är OK att jag använder kakor.